StefanRO scrie:
a fost spus de dl.premier Emil Boc :"romanii trebuie sa suporte criza alaturi de demnitari" pai cum pot eu suporta "criza" cand lucrez pentru un salariu de 1000 ron / luna , din care imi platesc chiria , mananc .. ma imbrac.. etc. cand ei traiesc cu 5000 euro pe luna
Probabil banii se imputineaza si ar fi nevoiti sa-si reduca lefurile, atunci se imprumuta de bani de la altii. Iar tu nu traiesti cu 1000 de ron/luna, tu traiesti cu aproape 700 (restul sunt taxe), din care scazi t.v.a. la toata valoarea cheltuita (taxa fara de care, teoretic cel putin, preturile ar fi mai mici), pt ca u ca si consumator final sau dai banii fara chitanta lu fecior'tu, banii se cheltuie in final cu un t.v.a. aferent. Dar aceasta t.v.a. nu este suficienta, pt ca daca ai masina sau proprietate, cheltuielile cresc. Iar din cei 700 se gandesc sa mai scada, adica sa creasca cota unica de impozitare, si sa creasca t.v.a. Plus ca amenzi sunt la orice miscare, daca iti schimbi locul de munca si nu anunti, platesti amenda la ITM (stiu pe cineva care a declarat ultima schimbare, si a luat amenda din urma

, deci atentie ), iar daca ai o afacere, e mai grav, vin precum corbii: fisc, itm, garda financiara, primaria si te amendeaza pt ca tu nu poti fi legal cu toate, legile sunt f multe si imputite, si nu scrie nicaieri in afara de monitorul oficial din data cand au fost date, deci ca sa te pui 100% in legalitate, iti trebuie un jurist bun, si nici asa nu cred. Iar in final daca tragi linie, cred ca ajungi sa cumperi efectiv de vreo 3-400 de ron tot ce ai enumerat. Si cu toate astea, ei inca au nevoie de un imprumut. Desi pana acum bani nu s-au produs, ci s-au cheltuit, de unde va fi platit imprumutul? Pt ca e clar, ca guvernantii nu investesc, ci cheltuie banii publici prin firmele proprii sau cu care au ei relatii. Oricum, azi auzim ce au facut aia de ieri.
Noi ca romani mostenitori ai Romaniei avem doua posibilitati:
1. plecam cu totii, caz in care vor ramane tiganii si politicienii, si riscam sa ramanem apatrizi multa vreme (vezi evreii)
2. sau ramanem si muncim, dar la ora actuala nu facem altceva decat sa-i hranim pe ei iar ei nu ne dau in schimb mai nimic, caz in care nu prea imi convine sa raman, dar nici sa plec si sa castige cei de mai sus parca nu imi vine. Iar partea frumoasa a legislatiei (d.p.d.v. al lor) este ca nu am voie sa ma opun.
Pana la urma, bunica mea de la tara nu ia cu ea in casa la caldurica gainile care-i dau carne si oua. Are nevoie de ceva, se duce si ia gatu la o gaina. Simplu.
Voi ce alegeti sa fiti? Gaina sau bunica?