Acum puteti sa va relaxati privind imagini din frumoasa noastra tara (Click aici).
Acum este 06 Sep 2010, 09:08

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Exprimare coerenta

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ce a mai ramas din comunism?
MesajScris: 14 Mai 2008, 14:45 
Neconectat
Administratorul site-ului

Ma uit la cladiri si vad ca aproape toate sunt renovate (mai putin cele nerevendicate inca...he he) , ma uit la oameni si vad ca incearca sa o duca bine fara a se mai gandi ca sunt, de fapt, in plin proces de adaptare la "noile norme", si ma uit la institutii cum incearca din rasputeri sa adopte politici care au functionat in vest fara sa se gandeasca daca sunt bune si pentru noi. Deci: ce a mai ramas din comunism?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ce a mai ramas din comunism?
MesajScris: 14 Mai 2008, 16:32 
Neconectat
Patriot convins

Pai... comunismul inca exista, la greu si mult mai nenorocit, ca acum e ascuns in spatele asa zisei "democratii" si nimeni nu il sesizeaza. Sub regimul comunist nu aveai voie sa ai mai mult ca altul sau sa detii monopol ca persoana fizica, sa zic asa, pe vremea aia numai statul avea voie sa detina monopol, deci, e ok pana aici, ca asa si trebuie, statul sa patroneze, nu corporatii. Daca asa era pe vremea aia, pai atunci macar stiai unde se duc toti banii si resursele tarii. Acum, de cand suntem in democratie e altfel... cica nici o firma nu trebuie sa detina monopol, nici macar GUVERNUL, pai bine, bine, da' aceasta democratie suna bine doar ca idee, ca de fapt monopolul exista, atat pe plan national(guvernul) cat si pe plan local(persoana fizica/juridica).

Guvernul oricum patrona totul post revolutie, da' ei au vandut toate institutiile de stat, au cumparat majoritatea actiunilor si acum fac tot ce vor ei prin firmele alea, ca nu isi iau ei castanele, acum daca majoritatea institutiilor sunt sub patronaj privat pot lua orice decizie doresc domniile lor (deci tot monopol in principiu, nicidecum democatie).

Dar mai e o forma de monopol pe care foarte putini o sesizeaza, aceaa locala. Aici nu fac referire la orasele mari, unde exista competitie, ci la orasele/satele mici, unde nu exista pic de competitie, unde una sau mai multe firme detin monopol pe anumite servicii, unde voturile nu conteaza, acceasi oameni sunt alesi an de an, s.a.m.d.

Deci domnii mei... cum puteti crede ca traiti in democratie cand de fapt monopolul, care e contrar democratiei, ba chiar interzis de lege, este in floare??
Comunismul doar a suferit careva artificii, da' noi tot in comunism suntem. Regimul si mentalitatea nu se schimba cu una cu doua, trebuie ani grei si efort din partea tuturor sa se schimbe asta.

Sper ca postul asta nu e exagerat, da' asa vad eu lucrurile in momentul de fata. :? :?

Sus

MesajScris: 14 Mai 2008, 17:17 
Neconectat

Asta cam asa este. Daca stau bine sa ma gandesc, la noi in tara, la ora actuala, manifestarea economica cea mai apropiata de monopol se poate observa pe plan local. Frumoasa observatie si nu, nu este deplasat post-ul.

Sus

MesajScris: 03 Iun 2008, 16:57 
Neconectat
Român de incredere

Care toate cladirile? Ai vazut cum arata binecuvantata strada Stirbei Voda, cea care leaga jumatate din Bucuresti de centru? Dar Bucurestiul Vechi? Casa CEC-ului? Casele boieresti de pe Cheiul Dambovitei? O, nu, mai e mult de lucrat la capitala asta a noastra.

Vad comunismul in gaurile de gloante din blocul de vis-a-vis, in cea mai ramas din batatoarele de covoare, in piedestalul statuii lui Stalin de pe strada mea si in eternele mismasuri facute de 'conducatorii' nostri. Democratia e o idee stralucita, dar pacat ca nu poate fi pusa in aplicare in adevaratul sens al cuvantului.

Sus

MesajScris: 03 Iun 2008, 17:15 
Neconectat
Om de bine

eu pe langa cladirile de care vorbiti voi..eu vad comunismul in mai toata populatia romaniei..comunismul a facut din poporul roman un popor de milogi, toata lumea asteapta sa le dea statul..sa faca statul pentru ei...ati uitat..de cozile la mancare...tatal meu era cadru militar ..si avea doi copii mici..si nimik sa le dea de mancare..ce carti bune au citit parinti vostri in perioada comunista???..comunismul nu a facut decat sa indobitoceasca poporul roman..sa faca din noi..muncitori si croitorese..sa fim toti aliniati, sa nu avem pareri diferite..sa fim identici..comunismul a omorat tot ce a insemnat clasa intelectuala in romania..slava domnului ca a fost decembrie '89...asta simt eu pentru comunism..poate e o parere insulfata de parinti mei..dar nu pot sa vad lucrurile altfel..

Sus

MesajScris: 04 Iun 2008, 13:42 
Neconectat
Român de incredere

cred ca toti cei care ne-am nascut inainte de 89 avem putin microb comunistic... :( iar cei nascuti dupa nu arata prea multe sperante de a adopta o cale dreapta: ori sunt prea drogati, ori prea inculti ca sa faca ceva in viata.
E pacat ca uite au trecut 18 ani de cand niste oameni au murit pt ca noi sa fim liberi si uite ce se intampla. E revoltator ca inca nu a fost declarat ilegal, chiar daca , statistic vorbind, comunismul a facut incomparabil mai multe victime decat nazismul :(. Asta fara sa pun la socoteala oamenii indoctrinati pana la os cu precepte comuniste.

sunt de acord cu cei care au postat mai sus, cand spun ca ceea ce avem noi in tara la ora asta nu se numeste democratie, ci comunism, pentru ca in afara de lucrurile colorate aparute ca ciupercile dupa ploaie si deschiderea fata de strainatate, nu s-a schimbat absolut nimic, tot oamenii aia ne conduc si acum ..diferenta e ca acum au mana libera sa ne fure pe fata.
si mai e o pb: la noi nu prea se produce. ori un sistem bazat pe comert stradal (choscuri) si constructii de birouri si vile in prostie nu prea se cheama sistem economic. S-a avut mare grija in a distruge ceea ce probabil s-a considerat a fi simbolurile comunismului : fabiricile si uzinele, care asa vechi si ineficiente cum erau puteau constitui o rampa de lansare pentru un sistem economic cat de cat. nu mai vorbesc de agricultura, ca termenul asta devine din ce in ce mai lipsit de sens... :( intre timp ne intrebam de ce ne costa toate alea de ne ustura. :(

"Cine continuă în România sa se abandoneze in favoarea corupţiei va trebui să fie împuşcat. Nu trebuie să existe o abatere de la pedeapsa cu moartea, atunci când este o chestiune de strangulare a unei epidemii. Actualul tip de oficial, atunci când se confruntă cu o astfel de o ameninţare, va prefera să renunţe la post - care poate fi apoi oferit cuiva respectabil. " (Adolf Hitler)

"Daca vointa noastra este suficient de puternica, nimic nu ne poate opri." (Adolf Hitler)

Sus

MesajScris: 04 Iun 2008, 14:01 
Neconectat

NSFelixAH1 scrie:
cred ca toti cei care ne-am nascut inainte de 89 avem putin microb comunistic... :( iar cei nascuti dupa nu arata prea multe sperante de a adopta o cale dreapta: ori sunt prea drogati, ori prea inculti ca sa faca ceva in viata.
E pacat ca uite au trecut 18 ani de cand niste oameni au murit pt ca noi sa fim liberi si uite ce se intampla. E revoltator ca inca nu a fost declarat ilegal, chiar daca , statistic vorbind, comunismul a facut incomparabil mai multe victime decat nazismul :(. Asta fara sa pun la socoteala oamenii indoctrinati pana la os cu precepte comuniste.

sunt de acord cu cei care au postat mai sus, cand spun ca ceea ce avem noi in tara la ora asta nu se numeste democratie, ci comunism, pentru ca in afara de lucrurile colorate aparute ca ciupercile dupa ploaie si deschiderea fata de strainatate, nu s-a schimbat absolut nimic, tot oamenii aia ne conduc si acum ..diferenta e ca acum au mana libera sa ne fure pe fata.
si mai e o pb: la noi nu prea se produce. ori un sistem bazat pe comert stradal (choscuri) si constructii de birouri si vile in prostie nu prea se cheama sistem economic. S-a avut mare grija in a distruge ceea ce probabil s-a considerat a fi simbolurile comunismului : fabiricile si uzinele, care asa vechi si ineficiente cum erau puteau constitui o rampa de lansare pentru un sistem economic cat de cat. nu mai vorbesc de agricultura, ca termenul asta devine din ce in ce mai lipsit de sens... :( intre timp ne intrebam de ce ne costa toate alea de ne ustura. :(

Stiu ca partidul comunist este scos in afara legii, deci implicit si doctrina... in rest sunt de acord cu tine.

Sus

MesajScris: 04 Iun 2008, 14:20 
Neconectat
Român de incredere

pai frate scuza-ma dar nu faci 6 ani de inchisoare daca iesi pe strada si declari ca esti comunist ...asta spune multe..

"Cine continuă în România sa se abandoneze in favoarea corupţiei va trebui să fie împuşcat. Nu trebuie să existe o abatere de la pedeapsa cu moartea, atunci când este o chestiune de strangulare a unei epidemii. Actualul tip de oficial, atunci când se confruntă cu o astfel de o ameninţare, va prefera să renunţe la post - care poate fi apoi oferit cuiva respectabil. " (Adolf Hitler)

"Daca vointa noastra este suficient de puternica, nimic nu ne poate opri." (Adolf Hitler)

Sus

MesajScris: 04 Iun 2008, 15:46 
Neconectat
Patriot convins

Total de acord cu tine felix, daca e impotriva legii, de ce e tratata problema asta ca o gluma?
Sunt semne evidente ca practicile comuniste exista inca, da'... vedeti voi... nu e investigata si mediatizata... si daca nu e mediatizata, nu exista. Habar n-avem noi cati oameni sunt pusi in genunchi si amenintati cu moartea zilnic, pentru a se mentine o cenzura asupra unor treburi ce nu trebuie facute public.
O-i fi eu paranoic... da'... zic eu... ca mi-am castigat dreptul sa fiu.

Sus

MesajScris: 04 Iun 2008, 15:55 
Neconectat
Român de incredere

nush de ce ( :evil: ) dar cred ca si eu sufar de paranoia...mai ales de cand cu legea aia care da liber "unor baieti" sa ne monitorizeze orice tip de act comunicare fie el facut prin telefon sau prin internet, sa stie ei cam ce fisiere descarca lumea ..s.a.m.d., si toate astea legal si fara nici un fel de mandat. cat despre media...eh..nu-mi spune. eu am terminat facultatea de jurnalism, deci teoretic sunt de profesie jurnalist, insa am ales sa nu practic, din simplul motiv ca la momentul de fata, a spune adevarul, intr-un canal media, este cel putin egal cu o sinucidere in cel mai pur stil emo.

Sus

MesajScris: 05 Iun 2008, 11:51 
Neconectat

"Operatiunea Gramofonul", cea mai mare tampenie scoasa pana acum.
Si acum, de cand suntem in UE, respectam legile de autor, adica eu trebuie sa platesc 100euro pentru un windows, sa nu mai zic de alte chestii... astia au impresia ca stam in state... rusii sunt cei mai tatutzi, la ei legea de autor e egala cu zero, asa as vrea sa fie si la noi.

Sus

MesajScris: 05 Iun 2008, 18:03 
Neconectat
Român de incredere

nu stiu cum e la rusi dar nu numai operatii de tip "gramofonul" sunt problema
ci faptul ca dupa parerea mea prin legea asta (aia care s-a trecut sub tacere cand cu summitul nato) da frau liber unui nou tip de securitate. oricum baietii isi reactiveaza fortele si stiu asta din surse sigure :(

Sus

MesajScris: 15 Mar 2009, 21:42 
Neconectat

De la comunisti ne-a ramas sistemul politic bazat pe nepotisme si relatii.
Ia uitati o poza cu niste prieteni, e toata gasca prezenta.

Imagine

Din poza asta, mie mi se pare ca fostul presedinte il felicita pt ceva pe cel actual (poate la vremea pozei, noul), dar zambetul de satisfactie de pe fetele lor, mai ales zambetul bunicutei din umbra, ma face sa cred ca e ceva ascuns. Sau poate doar asa cred eu, cine stie...

Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Sus

MesajScris: 15 Mar 2009, 23:37 
Neconectat
Român de incredere

Locaţie: Bucuresti
Comunismul il vad in gri-ul abatut asupra Romaniei, il vad in mentalitatea stinsa a oamenilor, in spiritul negativist, in pesimismul ce se dezlantuie in inimile slabite de o viata plina de greutati, in resemnarea si nepasarea persoanelor ce pot face cu adevarat ceva, in fatarnicia, aroganta, ignoranta si -nu in ultimul rand- egoismul majoritatii bovinelor ce isi crapa burta de somn prin salile parlamentului, ce au furat, fura si vor fura demnitatea oamenilor, virtutile de a fi liberi, de a fi creativi si dezlantuiti in propriile actiuni.

Este dureros si trist ca vad mult, mult intuneric amprentat de comunism in societatea Romaneasca.

Dar ma imbucur enorm cand vad stalpisorii de lumina ce licaresc in societate, ce isi imprastie fasciculele de lumina mai mult sau mai putin intense asupra tenebrelor dimprejurul lor. Ma stupefiaza cand vad ambitia oamenilor ce in ciuda tuturor greutatilor raman drepti, tin capul ridicat si sprancenele incruntate in vanturile blestemelor pre, in si post-Ceausiste.
Cheile lacatelor ce zac pe lanturile comunismului suntem noi, generatiile tinere. Noi suntem responsabili o mie la suta de prezentul si viitorul nostru. Daca noi, cei capabili cu adevarat si cu forta sufleteasca, nu facem si nu vom face nimic, atunci sa nu ne permitem luxul intr-a avea speranta ca va veni vreun supererou din zari indepartate sa ne salveze pieile. Nu va fi asa. Noi suntem oportunitatea noastra.

V-am spus cum vad comunismul. Sa va spun cum ar trebui sa ne vada comunismul pe noi: cei mai mari dusmani ai sai!

Sus

MesajScris: 16 Mar 2009, 11:03 
Neconectat

Amin!

Sus

MesajScris: 24 Iun 2009, 23:35 
Neconectat
Românaş

De la comunisti ne-a mai ramas si o mentalitate de cacat. Recent am dat peste un topic pe softpedia, unii care merg fara bilet pe tramvai, vor sa afle cum sa scape de amenda. Click aici sa vedeti

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]