Acum puteti sa va relaxati privind imagini din frumoasa noastra tara (Click aici).
Acum este 07 Sep 2010, 23:50

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: cine ne manipuleaza si de ce...ne putem opune?
MesajScris: 07 Iun 2008, 22:33 
Neconectat
Român de incredere

Manipularea reprezintă acţiunea prin care un actor social (persoană, grup, colectivitate) este determinat să gândească şi/sau să acţioneze într-un mod compatibil cu interesele iniţiatorului, şi nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici de persuasiune şi distorsionând intenţionat adevărul, lăsând însă impresia libertăţii de gândire şi de decizie [1]. Diferenţa dintre manipulare şi persuasiune constă în faptul că actorul social persuadat cunoaşte intenţia celui care foloseşte această tehnică pentru convingere, pe când în manipulare cel manipulat nu este conştient de intenţia celui care se foloseşte de acest proces de convingere.

hai sa discutam un pic si de problema asta...

"Cine continuă în România sa se abandoneze in favoarea corupţiei va trebui să fie împuşcat. Nu trebuie să existe o abatere de la pedeapsa cu moartea, atunci când este o chestiune de strangulare a unei epidemii. Actualul tip de oficial, atunci când se confruntă cu o astfel de o ameninţare, va prefera să renunţe la post - care poate fi apoi oferit cuiva respectabil. " (Adolf Hitler)

"Daca vointa noastra este suficient de puternica, nimic nu ne poate opri." (Adolf Hitler)

Sus

Subiectul mesajului: Re: cine ne manipuleaza si de ce...ne putem opune?
MesajScris: 08 Iun 2008, 11:55 
Neconectat
Administratorul site-ului

Deci din momentul in care iti dai seama ca esti manipulat, practic nu mai esti. Iar, daca faci in continuare ceea ce vor cei care te-au manipulat pana sa-ti dai seama ca esti manipulat, atunci devine numai si numai vina ta. He he he! Suntem prosti.

Sus

MesajScris: 08 Iun 2008, 17:42 
Neconectat
Român de incredere

Si lenesi. Cred ca romanul de rand inca are impresia ca se afla pe mosia boierului si acesta il poate da afara oricand... Cand este tocmai invers... Daca si-ar da seama romanii ca puterea este in mana lor de fapt, ce bine ar fi.

Sus

MesajScris: 23 Iun 2008, 17:39 
Neconectat
Patriot convins

Si totusi, cum poti face romanii sa isi dea seama ca puterea este in mana lor ?

Sus

MesajScris: 23 Iun 2008, 17:49 
Neconectat
Român de incredere

pai in primul rad scoatandu-le maneaua din cap si stirile aburite de la tv, si inlocuindu-le cu carti si ceva stiri documentate

"Cine continuă în România sa se abandoneze in favoarea corupţiei va trebui să fie împuşcat. Nu trebuie să existe o abatere de la pedeapsa cu moartea, atunci când este o chestiune de strangulare a unei epidemii. Actualul tip de oficial, atunci când se confruntă cu o astfel de o ameninţare, va prefera să renunţe la post - care poate fi apoi oferit cuiva respectabil. " (Adolf Hitler)

"Daca vointa noastra este suficient de puternica, nimic nu ne poate opri." (Adolf Hitler)

Sus

MesajScris: 24 Iun 2008, 10:11 
Neconectat
Patriot convins

Sorin scrie:
Si totusi, cum poti face romanii sa isi dea seama ca puterea este in mana lor ?

Aratand la televizor adevaratul trai in tara asta si prin ce trec romanii. Prezentand mult mai des problema tiganilor (aka mafia) pe posturi nationale si la tot ce fac ei in tara si in afara tarii.
Si o campanie agresiva de eliberare a capatanilor.

Sus

MesajScris: 07 Aug 2008, 21:43 
Neconectat
Patriot convins

Locaţie: Eforie Sud , C-ta
pai din cate stiu eu nimeni de pe forum nu detine o sursa de informare (ziar,post tv sau radio) asa ca nu cred ca media va ajuta cu prea multe fiind ea insasi o sursa de manipulare

Sus

MesajScris: 09 Sep 2008, 10:21 
Neconectat

tyg3r scrie:
pai din cate stiu eu nimeni de pe forum nu detine o sursa de informare (ziar,post tv sau radio) asa ca nu cred ca media va ajuta cu prea multe fiind ea insasi o sursa de manipulare

Surse sunt, o gramada chiar, da' nimeni nu le difuzeaza... frica sau interese, nimeni nu stie exact de ce. Musamalizarea este cel mai de succes mod de a tine oamenii in ignoranta, se relateaza la stiri dupa ce e prea tarziu, ca sa isi asigure "obligatia" de a informa populatia... suntem "crowd controled" cum se zice.

Sus

MesajScris: 16 Sep 2008, 11:14 
Neconectat

Priviti aici, daca tot am mentionat de media.
Il gasiti si pe torrents, si exista si titrare la el.

http://video.google.com/videosearch?q=weapons+of+mass+deception&emb=0&aq=2&oq=weapons+of+mass+de#

Sus

MesajScris: 27 Mar 2009, 16:29 
Neconectat

Am gasit ceva care m-a lasat masca. Urmati link-ul si priviti cu sunet.

http://www.youtube.com/watch?v=-rYDsKdfWYc&feature=related

Sus

MesajScris: 28 Mar 2009, 12:20 
Neconectat
Român de incredere

Locaţie: Bucuresti
Asta da om... In mod special pentru curajul de care da dovada, si anume curajul sa vorbeasca si sa-si expuna setea de adevar. Am intalnit destui basarabeni de-a lungul timpului, si cu umilinta in suflet pot spune ca multi dintre ei sunt mult mai mandri de faptul ca apartin "neamului romanesc" decat noi insine, ceea ce eu o vad ca pe o palma morala ce cade greu pe obrazul nostru (am folosit ghilimele pentru ca intr-un final suntem toti o apa si un pamant).

Sus

MesajScris: 30 Mar 2009, 10:39 
Neconectat

Partea cea mai trista este ca tot nu rezolva nimic saracul. Oare cati oameni se uita si trec mai departe? Dar tot e bine fiindca le raman vorbele in cap si poate ii vor motiva candva in viitor. Nu? De fapt asta este, cred, adevarata motivatie a oricarui discurs: sa puna vorbele in mintea oamenilor, nu sa otina rezultate imediate.

Sus

MesajScris: 30 Mar 2009, 23:31 
Neconectat
Român de incredere

Locaţie: Bucuresti
E o chestiune ce tine de calitate, nu de cantitate, fie ca vorbim de fapte, vorbe, ganduri, intentii, dorinte, sentimente etc. Conceptual vorbind, calitatea noastra omeneasca ne reflecta si califica in ochii ce apartin unei societati axate pe valori superioare arogantei.

In conformitate cu felul in care vad lucrurile omul acela s-a calificat -mai putin sau mai mult- in ochii tuturor persoanelor ce i-au auzit mesajul, deci vorbele lui nu au fost in van. Orice "lucru" facut cu bunatate in suflet nu este in van, mai devreme sau mai tarziu cineva va descoperi acel "lucru" si va invata din el, este doar o chestiune de timp.

Cred ca mesajul lui a facut si face in continuare lumea un pic mai buna. ;)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]